10 de nov. 2010

D'internacionals

El 1946 Walt Disney va encomanar a Salvador Dalí la realització d'un curtmetratge animat de set minuts de durada. Aquest s'anomenaria  Destino, títol inspirat en la cançó homònima d'Armando Domínguez. Encara que l'artista figuerenc i Disney eren bons amics i s'admiraven mútuament, d'aquest projecte només van arribar a rodar-se 20 segons de prova. Així va quedar la cosa fins que Roy Disney i el productor Baker Bloodworth  decidiren l'any 2003 finalitzar el projecte partint dels esbossos i instruccions que havia deixat Dalí.

2 comentaris:

  1. Increïble... quina combinació tan interessant entre Disney i Dalí! Açò sí que és una troballa digna xe!

    ResponElimina
  2. La combinació Dal·l·l·lí més Disney és molt guapa, em recorda un episodi del Family Guy on es combina aquest amb Disney, amb Els Picapedra, etc., adoptant tècniques de dibuix d'altres sèries. Els resultats són sorprenents! És un poc com quan en música toquen l'aniversari feliç (o qualsevol altra cançó) a ritme de jazz, de balada, de folk... I, és clar, també en literatura passa...

    Bon bloc, companys, m'alegre que us hageu tornat a animar a escriure, que jo ja em començava a sentir l'eco de tant escriure sol! Au, munyecos de barro, sort!

    ResponElimina